AitRi – Hurmos 0-3 (18-25, 19-25, 22-25)


Aitolahden Riennon 1-sarjajoukkue hävisi kotonaan sarjaa erätappioitta johtavalle Karelian Hurmokselle 3-0 kotonaan lauantaina 7.10. Hurmos on sarjan ennakkosuosikki kokeneen Aivars Petrusevicsin ja kovan hakkuri Ville Louhelan johdolla. Hevannassa nähtiinkin taidokasta lentopalloa puolin ja toisin, mutta vierasjoukkueen materiaali oli selkeästi vahvampi. Tappiosa huolimatta kotijoukkue pelasi kauden parhaan pelinsä, jota oli ilo katsella kentän sivusta.

Jokainen erä alkoi Hurmoksen komennossa, mutta kotijoukkueen rohkeat syötöt varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä toivat peliin tiukkoja hetkiä, jolloin Hurmoskin joutui turvautumaan aikalisään ja pelaajavaihtoihin. Syöttöruudussa kunnostautuivat yleispelaajat Arttu Moisio ja Miikka Puranen, joka onnistui kolmannessa erässä tuomaan AitRin takamatkalta pelaamaan jopa erävoitosta. Kotijoukkueen rutistus ei kuitenkaan aivan riittänyt leijasyöttäjien vastaavasti epäonnistuessa.

Vastaanotto oli AitRilla kauden parasta, varsinkin kolmannessa erässä libero Timo Leppänen karisti apinan hartioiltaan ja nosteli pallot tarkasti passari Juuso Rautakorven käsiin. Kun vastaanotto toimii, Rautakorpi pyörittää peliä mallikkaasti tarjoillen yksi vastaan yksi lyöntipaikkoja.

AitRin hakkuri Olli Kanerva tuli avauskokoonpanoon muutaman ottelun tauon jälkeen ja kiitti mahdollisuudesta tarjoten kauden parhaan esityksensä, jolla lunasti itselleen parhaan pelaajan palkinnon.

Loukkaantumisen takia muutaman ottelun sivussa ollut Arttu Moisio nousi myös aloituskokoonpanoon onnistuen hyvin vastaanotossa ja hyökkäyksessä tuoden samalla verkolle myös tarvittavaa torjuntavoimaa.

Keskipelaajat Jukka Katila ja Kalle Becker esittivät myös muutaman hyvän hyökkäyksen pelin aikana, mutta virheitä tuli hieman liikaa vastustajan hyvästä torjunnasta johtuen.

Hervannan parketilla nähtiin siis positiivinen ja rohkea kotijoukkue, jonka peli on parantunut huomattavasti kauden avauksesta. Tiukkoja palloralleja oli pitkin ottelua, mutta vastustajan kovuus ja kokemus veivät lopussa voiton. Erityisesti vieraiden parhaana palkittua hakkuri Ville Louhelaa ei saatu kuriin.

– Tämän pelin jälkeen ei tarvitse painaa leukaa rintaan, vaikka vastustaja selvin luvuin ottelun veikin. Pelissä oli iloa ja yritystä kentällä, ja monilta pelaajilta nähtiin hienoja otteita. Tästä on hyvä jatkaa. Vain kolmannen erän lopun omat virheet jäivät hieman kaihertamaan, mutta saamme niistäkin tärkeää oppia jatkoa ajatellen. Kokemattomuus näkyy tiukoissa tilanteissa, kun maltti loppuu ja yritetään hieman liikaa syöttöruudussa ja verkolla, summaa päävalmentaja Ahti Viita.

Kirjoitettu: 08.10.2017

toyota-tammer-autopoaskillinkaivinlahitapiolaturtolan_kaivinwapicehameen_kuljetus_oyhervannankaivinkaanaa-kartingjanhunenhaka-apteekki_nettimartekman-logo-fbjph-group-oycardpluskultainen_apinaManseHydro