AitRin kausi päättyi pudotuspeleissä

Runkosarjan ja ylemmän loppusarjan jälkeen AitRin miehet löysivät itsensä valtakunnallisen kakkossarjan sijalta 12. Sarjan 16 parasta lähtivät pelaamaan kaksiosaisia pudotuspelejä, joissa AitRia vastaan tuli pääkaupunkiseudulta Keimolan Kaiku (KeiKa).

9.4.2022 Kaukajärvellä kotipelissä (otteluisäntänä Turtolan Kaivin) AitRi saalisti yhden erävoiton, mutta tappio tuli 1-3 (18-25, 22-25, 25-23, 20-25). Vieraspeliin seuraavana päivänä AitRilta lähti työ- ja sairausasioiden vuoksi ohuehko porukka. Sitä on kuitenkin turha syyttää, sillä KeiKa oli selvästi parempi kotonaankin 3-0 (25-17, 25-16, 25-18).

Näin ollen AitRin varsin värikäs kausi päättyi. Kauden aikana rosterissa oli yhteensä 23 pelaajaa, yhdistelmänä vanhoja aitrilaisia, Iskun junnuja, ja Iskun ykkösen farmipelaajia. Eipä tainnut olla yhtään erää, tai ainakaan ottelua, joka olisi viety läpi samalla kokoonpanolla. Kausi lähti käyntiin lupaavasti, mutta jälkikäteen ajateltuna se johtui lähinnä heikoista alkusarjan ensimmäisistä vastuksista. Kauden mittaan kuitenkin onnistumisiakin saatiin ajoittain, sekä joukkueena mutta etenkin vaihtuvien yksilöonnistujien toimesta. Junnut saivat peliaikaa ja kokemusta, ja konkarit saivat oppia sopeutumisesta vaihtuviin olosuhteisiin.

Marko Pajunen päätti pitkän uransa AitRin valmentajana ja siirtyy kaitsemaan nuorempia pelureita. Kauden aikana Mika Välimäki toimi toisena päävalmentajana. Millaisella valmennuksella, ja millaisella rosterilla AitRin miehet pelaavat ensi kaudella? Tämä on tässä vaiheessa kysymys, johon ainoastaan tuleva syksy antaa vastauksen!