Suomen cup: TuTo – AitRi 3-0 (25-18, 25-16, 25-19)


Turun Toverit oli tyly isäntä AitRin pojille perjantaina Turussa Suomen cupin ottelussa. TuTo hallitsi peliä kaikilla osa-alueilla kokemuksellaan ja kovuudellaan, eikä päästänyt AitRia kuin hetkeksi kolmannen erän alussa johtoasemaan.

Ensimmäisessä erässä pelasivat Rautakorpi, Rantanen, Puranen, Katila, K. Becker, Lepistö ja liberona Veripää. Vierasjoukkue teki erässä lähemmäs kymmenen syöttövirhettä ja TuTo hyökkäsi kovilla tehoilla, eivätkä Veripään hienot puolustukset ja nostot auttaneet AitRia.

Toisessa erässä hakkurin tontilla Rantanen teki tilaa Kanervalle. Erässä heikon syöttöpelin lisäksi myös vastaanotossa oli pieniä ongelmia, joten TuTo hallitsi selvästi. Verneri Halttula pääsi pyörittämään peliä ensimmäistä kertaa tällä tasolla.

Kolmanteen erään Leppänen tuli liberoksi ja vastaanotto parani huomattavasti koko joukkueella. Palloja saatiin tarkasti Rautakorven käsiin, mutta hyökkäyspeli jäi tehottomaksi osin myös vastustajan loistavan torjunta- ja puolustuspelin ansiosta. AitRin parhaat lyönnit nähtiin Purasen ja Lepistön toimesta.

TuTolla peliä pyöritti passari Puputti ruokkien erityisesti hakkuri Lehtistä, joka paukutti palloa korkealta ja kovaa.

AitRin passari Rautakorpi taisteli hyvin, mutta joukkue ei syttynyt tappamaan palloja. Liberot pelasivat hyvin. Syöttö ei sen sijaan toiminut ja torjunta ei ehtinyt hyvin pallojen eteen. Myös verkkovirheitä tuli liikaa torjunnassa.

– Vastustaja oli ennakoidun kova joukkue, kovin tällä kaudella kohtaamamme ja kuuluisi tasonsa puolesta ykkössarjaan, päävalmentaja Viita pohti pelin jälkeen.

– Se oli lentopallon oppitunti joukkueelleemme, huonolla keskittymisellä tulos on tällainen. Hyvä tekemisen meininki puuttui, tulimme vain pelailemaan. Vastustaja näytti meille, miten pelataan joukkueena lentopalloa ja millaista hyökkäyspelin pitää olla. Uskon, että otamme tästä opiksemme, kiteyttää Viita.

TuTo kohtaa cupin seuraavalla kierroksella Valepan liigajoukkueen. TuTo pelaa 2-sarjaa samassa lohkossa AitRin kakkosjoukkueen kanssa.

AitRin seuraava peli on jo sunnuntaina 1.10. klo 15 Hervannassa, kun vastaan asettuu nuorten maajoukkue Kuortaneelta.

Kirjoitettu: 30.09.2017

toyota-tammer-autopoaskillinkaivinlahitapiolaturtolan_kaivinwapicehameen_kuljetus_oyhervannankaivinkaanaa-kartingjanhunenhaka-apteekki_nettimartekman-logo-fbjph-group-oycardpluskultainen_apinaManseHydro